Om Bildtolkning

Vill du bli vän med dig själv? Bildtolkning är ett utmärkt terapeutiskt verktyg för reflektioner och insikter om dig och ditt liv.


Denna terapiform är en kognitiv metod som passar alla som vill utveckla sig själva och komma vidare i sin tillvaro.


Bilden är ett universellt språk. Färger och symboler är meddelanden från ditt omedvetna precis som nattens drömmar.

När bilder tolkas blir det omedvetna medvetet och då har du möjlighet att växa, möta dig själv och läka på djupet. Så här går det till:Bildtolkningen startar alltid med att du får måla sju förutbestämda motiv som tolkas vid en första session. Därefter startar en individuellt anpassad bildtolkningsprocess om du önskar fortsätta gå i Bildtolkning.


Det finns inga som helst krav på att kunna måla eller teckna, det enda viktiga är att ha alla kulörer framför dig att välja på när du skapar dina bilder.

Antingen målar du hemma i lugn och ro eller hos mig i ateljén.

Vad är bildtolkning?Bildtolkning är en unik, lättsam och effektfull terapimetod. 
Det handlar om att tolka och förstå de symboler, färger och former som skapas när man målar en bild. 

Bilderna ger kraftfulla insikter då de visar vad som pågår inuti. Man får möjlighet att analysera sig själv och sina mönster samt hitta roten till problem.


Genom att måla vidare i nya bilder kan man bearbeta upplevelser, ändra synsätt och skapa en ny framtidsvision. Bildtolkning kan hjälpa till att ta tag i det som hindrar en från att leva sitt liv fullt ut. 

Metoden ger effekter på flera nivåer för personlig och andlig utveckling eftersom bilden talar till och från vårt inre, samtidigt som man bearbetar det som bilderna berättar på ett kognitivt sätt.


Denna mjuka men kraftfulla terapiform passar de flesta. Eftersom fokus läggs på bilderna så upplevs metoden som snällare än andra samtalsterapier. På så sätt kan det kännas lättare att tala om både det som är svårt och tungt samt det man drömmer om och vill utveckla. 
Erfarenhet av teckning eller måleri behövs inte, man målar kravlöst och enkelt och behöver inte vara traditionell i varken färgval eller former. Det är just den personliga bilden som målas ut på pappret som är intressant. 

Bildtolkning är ingen vetenskap men det är ett dynamiskt redskap för reflektioner över sitt eget liv.
En bildprocess är alltid individuellt anpassad efter klientens behov och ork, tio sessioner tar ungefär ett halvår och är en vanlig investering. Men det går även bra att bara gå en eller ett par Bildtolkningssessioner, när man behöver en boost för att komma vidare i livet. Att våga möta sig själv ger personlig utveckling. 


RelationsterapiVill ni lära känna varandra på ett djupare plan?

Har ni svårt att öppna er och kommunicera? 

Är ni beredda att gå till botten med era konflikter? 

Önskar ni växa tillsammans genom en rolig metod?


PARsonlig utveckling
Bildtolkning kan hjälpa alla vidare till nya insiktsfulla nivåer.

Att få uttrycka sina känslor, tankar och behov genom att måla bilder är både spännande och fascinerande, vilket kan leda till en djup förståelse för varandra. 

Att tala med en oberoende part upplever många som befriande och kan lösa upp intrasslade knutar i en relation. 

Även väl fungerande par kan gå i Bildtolkning då det är mycket givande och välgörande att växa vidare hand i hand. 


Relationsterapi med Bildtolkning vänder sig inte bara till kärlekspartners utan även till vänner, kollegor, syskon eller mellan barn och föräldrar. 


Välkommen att lära känna dina nära och utvecklas tillsammans!

Bildtolkningens ursprungBildtolkningsmetoden är utarbetad av Kristina Wennergren efter att ha kommit i kontakt med den i USA där hon bodde 1981 - 1995.
Hon samlade under många år olika teorier och österländska filosofier om symboler, färg o form, numerologi, astrologi, drömtydning och psykologi från bl.a. Pythagoras, Newton, Göthe, Freud och i synnerhet från C.G. Jungs teorier kring vänster o höger hjärnhalva, tidsperspektiv och arketyper i det kollektiva medvetna.


1996 startade Kristina Bildtolkningscentret, den enda skolan i Sverige som utbildar bildtolkare. Sedan 2012  drivs Bildtolkningscentret av Irene Ståhl i Saltsjö-Boo, Stockholm. 
Boken "Tolka bilder för hemmabruk och professionellt terapiarbete" skrev Kristina under åtta år, den gavs ut 2004.
Boken finns nu att köpa hos mig.